Tips & weetjes

Belangrijke tips en weetjes voor ouders!

EHBO

Het kan altijd gebeuren dat iemand ziek wordt of dat er een ongelukje plaatsvindt tijdens het kamp. We hopen dit te voorkomen, maar zijn goed voorbereid als er iets gebeurt. Er gaat een goedgevulde EHBO-koffer mee en meerdere leiders zijn in het bezit van een EHBO-diploma.

Bereikbaarheid

Als u tijdens het kamp niet thuis te bereiken bent, geef dit dan tijdig door aan de leiding. Het is handig als we een mobiel nummer van u hebben of een telefoonnummer van een ander contactpersoon. In geval van nood kunnen we zo toch contact krijgen met het thuisfront.

Kampboekje

Het is handig om het kamp boekje thuis te bewaren tijdens het kamp. Telefoonnummers en dergelijke zijn zo altijd bij de hand!

Teken

In bosrijke omgevingen zijn altijd veel teken. Teken zijn kleine spinachtige diertjes die zich vastbijten in de huid. Meestal zijn deze diertjes ongevaarlijk. Het is echter zaak teken zo snel mogelijk te verwijderen. Elke avond controleren we de kinderen op teken. Voorkomen is natuurlijk het beste en dus is het slim om uw kind dunne, lange kleding mee te geven.

Reisverzekering

Het kamp sluit geen algemene reisverzekering (verzekering van kostbare bagage etc.) af voor de kinderen. Natuurlijk kunt u zelf voor uw kind een reisverzekering afsluiten als u dat graag wilt.

Tas/koffer

Zorg voor stevige tassen met je naam erop. Doe zoveel mogelijk spullen in één tas!

Schoenen

Op kamp lopen we heel veel heen en weer naar het bos, maar ook veel in en door het bos. Neem daarom stevige, waterdichte schoenen mee die goed zitten en lekker lopen!

Regenkleding

Laarzen en regenkleding lijken erg op elkaar. Als je naam erin staat, kun je ze makkelijker terugvinden.

Extra kleding

Wanneer er nat weer wordt verwacht, is het verstandig om extra kleding mee te nemen. Er is niets vervelender dan een nat pak.

Tas inpakken

Sommige ouders hebben een systeem om kleding in te pakken. Zij gebruiken tasjes zodat hun kinderen ’s morgens niet lang hoeven te zoeken: ze maken voor iedere dag een plastic zak (met de dag erop geschreven) met daarin de kleding voor die dag. Vergeet niet een tasje met extra kleding te maken!

Kaarten

Bij het schrijven van de kaarten is het voor kinderen soms lastig om adressen over te schrijven. Het is handig om vooraf al enveloppen te maken met daarop de adressen en postzegels. Zo hebben de kinderen meer tijd om wat leuks op de kaart te schrijven.

Tas inpakken

Het is handig als kinderen bij het inpakken van hun eigen tas zijn. Zo weten ze waar alles zit en dit voorkomt ook een hoop speurwerk!

Kaarten (deel 2)

Een kaart van ouders/grootouders etc. ontvangen op het kamp is voor kinderen leuk, maar wekt ook vaak heimwee op. Sturen mag (naar de kampeerboerderij), maar denk hier wel aan.

Snoep

Zelf snoep en/of drinken meenemen is toegestaan. We raden het echter ten zeerste af teveel snoep mee te geven. De kinderen krijgen op het kamp genoeg eten en drinken. Daarnaast zijn energydranken en overige frisdranken niet toegestaan. We willen dan ook vragen dit niet mee te geven aan de kinderen.